latinica  ћирилица
20/04/2024 |  13:24 ⇒ 18:45 | Autor: RTRS

Goganović: Pokrenuta procedura utvrđivanja činjenica o vježbanju gađanja na vojnom poligonu kod Mostara

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je Srni da je sistem komandovanja u Oružanim snagama BiH već pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti, kao i povrede bezbjednosti lokacije povodom medijske informacije da su lica povezana sa vehabijskim pokretom vježbala gađanje na vojnom poligonu kod Mostara, a među kojima su bile i četiri maloljetne ženske osobe.
Aleksandar Goganović - Foto: RTRS
Aleksandar GoganovićFoto: RTRS

Činjenica da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno kontrolisano područje, kaže Goganović,predstavlja narušavanje bezbjednosti sistema odbrane.

Od civilne bezbjednosne agencije na nivou BiH očekuje da detaljno istraže ko su pripadnici organizacija koje vježbaju gađanje na vojnom poligonu kod Mostara.

- Konstantno upozoravam kolegu Heleza da u sistemu odbrane postoje problemi koje trebamo zajedno rješavati umjesto što se bavimo dnevno-političkim temama. Činjenica da su pripadnici određenih grupa ulazili na vojno kontrolisano područje sama po sebi je zabrinjavajuća i predstavlja narušavanje bezbjednosti sistema odbrane. Sistem komandovanja u Oružanim snagama je već pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti samog događaja i povrede bezbjednosti lokacije. Kolega Helez komentariše postojanje navodnih ruskih kampova u Republici Srpskoj i time nepotrebno širi strah i paniku među građanima a napomenuo bih da za njihovo postojanje nikada nismo dobili potvrdu - naveo je Goganović.