latinica  ћирилица
15/04/2024 |  11:43 ⇒ 11:43 | Autor: SRNA

Košarac: Politika Dodika i Vučića najbolji odgovor međunarodnim spekulatorima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je u Novom Sadu da je uvjeren da će Republika Srpska i Srbija jedinstvenom politikom uspjeti očuvati nacionalane interese uprkos brojnim izazovima među kojim su sporna rezolucija o Srebrenici i najavljeni uzlazak samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope.
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac) -
Staša Košarac (foto: instagram.com/stasa.kosarac)

Košarac je rekao da je sporna rezolucija o Srebrenici koju su inicirali Bošnjaci, mimo odluke Predsjedništva BiH uz pomoć zapadnih mentora, ozbiljno političko pitanje koje je usmjereno protiv interesa srpskog naroda, kako u Srbiji tako i u Republici Srpskoj, odnosno BiH.

- S druge strane, najavljeni uzlazak samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope takođe je političko pitanje - rekao je Košarac nakon sastanka sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem.

On je napomenuo da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, zahvaljujući politici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te naglasio da predstavnici institucija Srpske u zajedničkim institucijama to nisu, niti će ikada dozvoliti.

- Naša politika je tu nacionalna i jasna. Dobri odnosi predsjednika Aleksandra Vučića i Milorada Dodika nam daju za obavezu da to pitanje tretiramo kao naš prioritet. Naša obaveza jeste očuvanje interesa srpskog naroda, s tim da nikome ne želimo ništa loše. Želimo da očuvamo svoje i naše ustavne pozicije i politička prava - naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, najbolji odgovor na atake međunarodnih spekulatora i onih koji su izdali srpske nacionalne interese, s jedne i druge strane Drine, upravo je politika Dodika i Vučića.

- Јedinstvena politika Srbije i Republike Srpske omogućiće da nađemo najbolja moguća rješenja i da budemo potpuno motivisani i okupljeni s ciljem očuvanju naših političkih interesa - rekao je Košarac.