latinica  ћирилица
15/04/2024 |  08:47 ⇒ 10:13 | Autor: RTRS

Župljanin: Narodnim mitingom "Srpska te zove" pokazati jedinstvo (VIDEO)

Dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu u Banjaluci Slobodan Župljanin rekao je da je na narodnom mitingu "Srpska te zove" potrebno pokazati jedinstvo i očuvati Republiku Srpsku od napada kojima je izložena.
Slobodan Župljanin - Foto: RTRS
Slobodan ŽupljaninFoto: RTRS

Župljanin je pozvao građane na miting koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci i na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

- Očekujem veći stepen jedinstva srpskog naroda. I sada imamo svesrpskojedinstvo, ali postoje odeđeni politički subjekti koji iz različitih razloga pokušavaju da izbjegnu to, podržavajući nekog drugog ili radeći u interesu nekih drugih. Očekujem da će ovo biti snažna nova energija svim relevantnim subjektima u Republici Srpskoj da pokažu odlučnost u tome što se zove odbrana Republike Srpske i interesa srpskog naroda - rekao je on.

Župljanin je rekao da Republika Srpska mora biti sačuvana i da je cilj mitinga da ukaže svima da Srpska želi mir i stabilnost.

On je istakao da napadi na Republiku Srpsku i srpski narod, od kojih je posljednji oličen u rezoluciji o Srebrenici, vode ka nestanku BiH.

Župljanin je upitao kako se može očekivati o obezbijediti suživot u BiH ako jedan narod /Bošnjaci/ stalno proglašava drugi narod /Srbe/ genocidnim.

On je naglasio da je rješenje problema u BiH unutrašnji dogovor i uvažavanje interesa svih naroda.