latinica  ћирилица
13/04/2024 |  21:08 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Vulin: Ne možete da napravite od Srba genocidan narod, koliko god unuka nacista da služite

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin istakao je da je da je kreatorka rezolucije o Srebrenici - ministarka spoljnih poslova Njemačke Analene Berbok, potomak naciste
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin je, reagujući na tekst portala Slobodna Bosna u kome su iznesene uvrede na njegov račun, jer je rekao da je djed njemačke ministarke Berbok bio nacista i da se u Srebrenici nije dogodio genocid, poručio: "Ne možete da od Srebrenice napravite genocid, a od Srba genocidan narod, pa koliko god unuka nacista da služite".

- Ako redakcija Slobodne Bosne misli da me vrijeđa kada napišu da sam "trabant Vučića", griješe. Velika je čast biti saradnik i saveznik predsjednika svih Srba Aleksandra Vučića, ali nema ni malo časti u mutavom pokušaju da se ublaži bol Analene Berbok, jer joj je deda Valdemar Berbok bio nacista koji je 1944. godine odlikovan gvozdenim krstom sa mačevima. Možete izvrtati moje riječi, možete vrijeđati, možete lagati, ali kreator rezolucije o genocidu je unuka naciste Valdemara, Analena Berbok, i tu istinu da promijenite ne možete, baš kao što ne možete da od Srebrenice napravite genocid, a od Srba genocidan narod, pa koliko god unuka nacista da služite. Ako mi ne vjerujete, pitajte dede iz Handžar divizije - istakao je Vulin.