latinica  ћирилица
09/04/2024 |  12:12 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

U Trebinju promovisana izložba fotografija Statula Karabaševa (VIDEO)

U Kulturnom centru u Trebinju otvorena je izložba fotografija "Trebinje u mom srcu", bugarskog novinara i zaljubljenika u fotografiju, Statula Karabaševa, koji trenutno živi u Trebinju. Na 50 fotografija u boji prikazane su ljepote najjužnijeg grada Srpske.
Izložba fotografija iz Bugarske - Foto: RTRS
Izložba fotografija iz BugarskeFoto: RTRS

Iako sa privremenom adresom u Trebinju, tokom dugih šetnji vrlo oštro oko zaljubljenika u fotografiju prepoznalo je sve čari najjužnijeg grad Srpske.

- Mnogo stvari u ovom gradu me impresionira, ali na prvom mjestu su Trebišnjica, Crkvina i Arslanagića most - rekao je Statul Karabašev, autor izložbe.

Putujući gradovima i mjestima Bosne i Hercegovine, Trebinje ga je opčinilo svojom ljepotom, srdačnošću, ljudima.

Veoma brzo je shvatio da želi jedan dio života provesti na krajnjem jugu Srpske.

- Prije mnogo godina bili smo na ekskurziji, na Crkvini, rekli da jednog dana želimo da živimo ovdje i evo četiri godine smo tu - dodao je Karabašev.

Radoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinje istakao je da mu je zadovoljstvo što je prisustvovao izložbi fotografija Statula Karabaševa.

- Radi se o uglednom novinaru sa zavidnom međunarodnom reputacijom. Tu je njegova supruga koja je bila ambasador u BiH i oni su se našim građanima pokazali u najboljnjm svjetlu - kazao je Banjak.

Izložbu fotografija Statula Karabaševa organizovao je Grad Trebinje.