latinica  ћирилица
07/04/2024 |  08:24 ⇒ 08:25 | Autor: SRNA

Stevandić: Srna izrasla u uglednu agenciju na ponos Republike Srpske

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je u čestitiki povodom 32 godine postojanja i uspješnog rada i krsne slave Blagovijesti Novinske agencije Republike Srpske da je SRNA stekla veliko povjerenje javnosti i izrasla u veoma uticajnu i uglednu novinsku agenciju na ponos Srpske.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je uputio čestitku vršiocu dužnosti generalnog direktora Agencije Tatjani Parađini i vršiocu dužnosti glavnog i odgovornog urednika Dunji Pašalić.

- U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, Vama, urednicima, novinarima, foto-reporterima i svim zaposlenim upućujem iskrenu i srdačnu čestitku sa željom da i u budućnosti ostanete na putu istine, pravde i profesionalnog izvještavanja javnosti o svim važnim događajima, čuvajući poziciju jednog od najvažnijih medija Republike Srpske - naveo je Stevandić.

On je ukazao da je SRNA u protekle 32 godine rasla i razvijala se sa Republikom Srpskom, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevandić je naglasio da je, od ratnog perioda u kojem je nastala do danas, SRNA provjerenim i tačnim informacijama, sa snažnom dopisničkom mrežom, bila i ostala svjedok i hroničar svih važnih političkih i društvenih događaja od interesa javnosti.

On je dodao da je Novinska agencija Republike Srpske time dala ogroman doprinos uspostavljanju i razvoju savremenog medijskog i informativnog sistema neophodnog za unapređenje demokratskih kapaciteta i jačanje Republike Srpske.

- Želim Vam još mnogo uspjeha u radu i da ostanete dosljedni principima nepristrasnog, pravovremenog i tačnog informisanja, poštujući i dalje najviše etičke i profesionalne kodekse u radu, zbog čega ste stekli veliko povjerenje javnosti i izrasli u veoma uticajnu i uglednu novinsku agenciju na ponos Republike Srpske - naveo je Stevandić.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA proslaviće danas krsnu slavu Blagovijesti i 32 godine rada.