latinica  ћирилица
06/04/2024 |  20:09 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

Dodik: Andrićgrad - projekat za budućnost; Kusturica: Žarište kulture (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Višegradu da je Andrićgrad projekat za budućnost, koji će nastaviti da se razvija i u narednom periodu. Idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica rekao je da će Andrićgrad biti još veće žarište kulture i da je predsjednik Dodik obećao završetak svih radova na ovom mjestu.
Andrićgrad - Foto: RTRS
AndrićgradFoto: RTRS

Andrićgrad ,turističko-edukativni kompleks, posvećen nobelovcu Ivi Andriću stecište je brojnih kulturnih poslanika, ali i mjesto koje tokom godine posjeti na hiljade domaćih i stranih turista. O njegovoj budućnosti u Višegradu su danas razgovarali predsjednik Srpske Milorad Dodik i tvorac Andrićgrada Emir Kusturica.

- To je naše "putovanje Drinom" i konsultovanje oko budućnosti Andrićgrada koje je obavljeno danas i koje kao što uvijek biva sa našim predsjednikom obećava ne samo opstanak nego i završetak svih radova koji će od ovog jedinstvenog mjesta u svijetu, dakle nigdje na svijetu nema mjesto posvećeno jednom nobelovcu, ćemo napraviti još veće žarište kulture, i još važniju stvar nego što je bila do sad - rekao je Kusturica.

Predsjednik Dodik je istakao da je zadovoljstvo svih koji su učestvovali u projektu Andrićgrada da on živi i priprema se za novu turističku sezonu.

Andrićgrad je jedan od bisera Srpske, a to je postao zahvaljujući ideji režisera Emira Kusturice.

- Uvijek je dobro razgovarati sa /idejnim tvorcem Andrićgrada/ Emirom Kusturicom i uvijek je lako riješiti probleme. Entuzijazam koji on pokazuje je nemjerljiv i omogućio je da Višegrad dobije jedinstvenu lokaciju koja se zove Andrićgrad. Treba da nastavimo dalje da radimo - izjavio je Dodik.

On je istakao da je zadovoljstvo svih koji su učestvovali u projektu Andrićgrada da on živi i priprema se za novu turističku sezonu.

Entuzijazam koji on pokazuje zaista je nemjerljiv .Mislim da je taj njegov entuzijazam i omogućio da Višegrad dobije ovako jedinstvenu lokaciju koja se zove Andrićgrad i treba da nastavimo dalje da radimo.Ovo je za budućnost , a i zadovoljstvo nas koji smo učestvovali u tome.

Posjetu Višegradu predsjednik Srpske završio je obilaskom spomen- kompleksa u Starom Brodu , mjestu stradanja više od 6.000 Srba tokom Drugog svjetskog rata.