latinica  ћирилица
06/04/2024 |  19:24 ⇒ 19:45 | Autor: SRNA

Egić: Interesi Srpske i srpskog naroda biće zaštićeni

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić izjavio je da će interesi Republike Srpske i srpskog naroda biti zaštićeni bez obzira na posljedice za pojedince i istakao da je Republika Srpska jasno rekla da se odluke, pogotovo značajne kao što je Izborni zakon, moraju donositi na za to predviđenim mjestima.
Danijel Egić - Foto: RTRS
Danijel EgićFoto: RTRS

Egić je, komentarišući zaključak Vlade Srpske kojim poziva članove organa za sprovođenje izbora da podnesu ostavke, rekao da, zbog konstantnog ignorisanja stavova iz Republike Srpske, ovakvu odluku smatra veoma ispravnom i neophodnom mjerom odbrane prava srpskog naroda i interesa Srpske.

On je naveo da je međunarodni intervencionizam, oličen u OHR-u, pojedinim ambasadama i lažnom visokom predstavniku, toliko ogoljen u nastojanjima da unište Republiku Srpsku da to već odavno ne nastoje ni prikriti.

- Mi, kao ozbiljni ljudi i političari, znamo ozbiljnost trenutka, ali nikada ni pod kojim uslovima, ma šta to značilo za pojedince koji donose odluke, nećemo se libiti da zaštitimo Republiku Srpsku i srpski narod bez obzira na posljedice koje mogu doći lično za nas - poručio je Egić.

Vlada Republike Srpske saopštila je danas da je neprihvatljivo da samozvani visoki predstavnik u BiH nameće izmjene i dopune Izbornog zakona BiH i pozvala sve članove organa za sprovođenje izbora iz Srpske da podnesu ostavke.