latinica  ћирилица
06/04/2024 |  16:39 | Autor: SRNA

NPS: Podrška institucijama Srpske u očuvanju Ustava i nadležnosti

Predsjedništvo Narodne partije Srpske podržava napore predsjednika Republike Srpske, Narodne skupštine i Vlade na očuvanju Ustava i nadležnosti Srpske, zaključeno je danas na sjednici Predsjedništva NPS-a održanoj u Zvorniku.
Narodna partija Srpske - Foto: SRNA
Narodna partija SrpskeFoto: SRNA

Na sjednici je zaključeno da Predsjedništvo NPS-a daje podršku predsjedniku stranke i klubu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske da djeluju u pravcu očuvanja nadležnosti Srpske, ali i donošenja izbornog zakona Republike Srpske po kojem će se sprovoditi izbori na teritoriji Republike Srpske.

Iz NPS-a je saopšteno da Predsjedništvo stranke podržava politiku NPS-a "Stop ulasku u EU" zbog gubitka nacionalnog identiteta i sloboda, ugrožavanja sopstvene tradicije i običaja i zbog iskrivljenih moralnih vrijednosti EU.

Predsjedništvo NPS-a donijelo je odluku da svi opštinski i gradski odbori dostave procjene u vezi sa kandidatskim listama za odbornike i kandidate za načelnike i gradonačelnike gdje ova stranka ima organizacionu strukturu, saopšteno je iz NPS-a nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Sjednici su prisustvovali predsjednik NPS-a Darko Banjac, potpredsjednici stranke Dragan Galić, Јovica Vlatković i Siniša Nikić, generalni sekretar Diko Cvijetinović, narodni poslanici NPS-a Dragan Brdar i Bobana Ćibić.