latinica  ћирилица
06/04/2024 |  15:58 | Autor: SRNA

Borenović: Rat u glavama bošnjačkih političkih elita nije završen

Šef Misije BiH pri UN Zlatko Lagumdžija, prijedlogom rezolucije o Srebrenici Generalnoj skupštini UN, pokazao da rat u glavama bošnjačkih političkih elita nije završen ni nakon skoro 30 godina, te da su uvijek spremni da BiH vraćaju u prošlost i podrivaju njenu krhku stabilnost, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.
Branislav Borenović - Foto: RTRS
Branislav BorenovićFoto: RTRS

Navodi da je Lagumdžija samostalnim djelovanjem pokazao da ne poštuje osnovni princip funkcionisanja BiH, a to je dogovor, te samim tim ne poštuje ni BiH u čijem interesu navodno radi.

- Kažem navodno, jer je pokazao da on, iako mu ispred imena stoji da je BiH diplomata, radi isključivo u interesu jednog - bošnjačkog naroda. Ili misli da radi, jer niko odgovoran ne bi smatrao da će još jedna, potencijalno velika kriza biti u bilo čijem interesu. Iza fasade diplomate, očigledno je da se i dalje krije političar i to političar loših namjera - naglasio je Borenović.

On je izrazio nadu da će pisma koja srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović piše šefovima misija država članica UN, generalnom sekretaru UN i predsjedniku Generalne skupštine UN uroditi plodom, saopšteno je iz PDP-a.