latinica  ћирилица
06/04/2024 |  13:31 | Autor: SRNA

Cvijanović: SRNA - nezaobilazan servis informativnog sistema Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je vršiocu dužnosti generalnog direktora Novinske agencije Republike Srpske – SRNA Tatjani Parađini, novinarima i svim zaposlenima godišnjicu rada i krsnu slavu – Blagovijesti, ističući da je Srna nezaobilazan servis informativnog sistema Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Neraskidivo vezana za Republiku Srpsku, nacionalna novinska agencija SRNA jedan je od njenih najvažnijih medijskih stubova - naglasila je Cvijanović.

Poštujući pravo javnosti da sazna istinu, kao svakodnevni hroničar svih vidova života, naglašava se u čestitki, SRNA je zasluženo stekla ugled profesionalne medijske kuće i postala sinonim za tačnu, brzu i objektivnu informaciju.

- U uvjerenju da ćete nastaviti misiju očuvanja digniteta profesije i ostati pouzdan i snažan oslonac za profesionalno novinarstvo, želim vam puno uspjeha u životu i radu - naglasila je Cvijanović.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA proslaviće sutra krsnu slavu Blagovijesti i 32 godine rada.

SRNA je odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija - SRNA.

Od 1998. godine sjedište Agencije je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je sadašnji naziv - Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.