latinica  ћирилица
06/04/2024 |  12:43 ⇒ 12:56 | Autor: RTRS

U Trebinju promovisana knjiga "Zavet i megalopolis" (VIDEO)

U okviru trebinjske kulturne manifestacije "Dučićev dan", koja je posvećena velikom srpskom pjesniku Јovanu Dučiću, Srpsko udruženje "Ćirilica" je pod pokroviteljstvom Grada Trebinja promovisalo knjigu "Zavet i megalopolis" Slobodana Vladušića. Vladušić živi i radi u Novom Sadu, kao redovni profesor na Filozofskom fakultetu.
Promocija knjige u Trebinju - Foto: SRNA
Promocija knjige u TrebinjuFoto: SRNA

"Zavet i megalopolis" je zbirka najboljih i najpopularnijih publicističkih tekstova Slobodana Vladušića o svakodnevnim pojavama u našem životu. Dva originalna teksta, koji se premijerno pojavljuju u ovoj publikaciji su uvodni dio nazvan "Megalopolis protumačen djeci", te zaključni "Zavet" koji ukazuje na pravce mogućeg otpora.

Knjiga je sastavljena od eseja o društvenim pitanjima i fenomenima u kojima se ocrtava duh vremena u kojem živimo. Vladušić je istraživao pitanje obrazovanja i trauma, ispitivao je ideju srpske košarke, bavio se Novkom Đokovićem.

"Zavet i megalopolis" pridužuje se Vladušićevim književnim djelima teorijske proze i esejistike Crnjanski, Megalopolis, Književni komentari, Orfej i zapušač, kao i romanima Mi izbrisani, Forvard, Omama i Veliki juriš za koje koje je više puta nagrađivan.