latinica  ћирилица
05/04/2024 |  16:36 ⇒ 16:59 | Autor: SRNA

Mazalica: Strikova je garant stabilnog rasta evroskepticizma

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je da je Tineke Strik otjelotvorenje svih zabluda i promašenih politika EU, kao i razlog zbog kojeg EU često izgleda suludo.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Ona i njoj slični su garant stabilnog rasta evroskepticizma kako među članicama EU, tako i u zemljama koje su u procesu integracija - konstatovao je Mazalica.

Reagujući na izjavu Strikove da "OHR treba nametnuti zakon o 'državnoj' imovini", te da je "Mađarska trojanski konj u EU", Mazalica je rekao da je njen pogled prema BiH lišen minimuma realnosti i objektivnosti, ali joj zato ne nedostaje jednostranosti i navijačke ostrašćenosti.

- Ona očigledno nikada nije ni vidjela, a kamoli pročitala Dejtonski sporazum i Ustav BiH. Јer da jeste, Kristijana Šmita nikada ne bi nazivala visokim predstavnikom, niti bi ga pozivala da nastavi sa nedemokratskim i ilegalnim i antievropskim nametanjem odluka - naveo je Mazalica za Srnu.

On je istakao da Strikova svojom izjavom poziva na dalje urušavanje suvereniteta BiH, ali i njenog puta ka EU koju bi valjda, kao član Evropskog parlamenta, trebalo da zastupa, a ne degradira.

- Ne znam ko je čiji trojanski konj, ali znam da je upadljiva sličnost bošnjačke propagande sa stavovima Tineke Strik. Za razliku od nje koja je samo jedan od 700 evroparlamentaraca, Mađarska je punopravna članica EU čiji glas se u Evropi, a i šire, i te kako uvažava - naglasio je Mazalica.