latinica  ћирилица
05/04/2024 |  15:15 ⇒ 15:15 | Autor: SRNA

Dodik: Srna - autentičan medijski simbol Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom 32 godine rada Novinske agencije Republike Srpske – SRNA i krsne slave – Blagovijesti, uputio je vršiocu dužnosti generalnog direktora Tatjani Parađini, novinarima i svim zaposlenim najiskrenije čestike, uz poruku da je ova kuća autentičan medijski simbol Srpske i glavni izvor ostalih medija.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Novinska agencija Republike Srpske kao autentičan medijski simbol Republike Srpske, postala je glavni izvor i ostalih medija, postavljajući postulate novinarske etike, uz poštovanje svih standarda, pokazujući visok stepen profesionalizma u radu - rekao je Dodik u čestitki.

On je naveo da je SRNA angažmanom, brzim i tačnim informacijama izgradila ugled pouzdane i profesionalne agencije, koja doprinosi blagovremenom i objektivnom informisanju građana, prije svega u Republici Srpskoj, a zatim u BiH i regionu.

- U uvjerenju da ćete nastaviti sa pravoremenim i istinitim izvještavavanjem, još jednom vam upućijem iskrene četitke i želim puno usjeha u obavljanju ove odgovorne profesije - istakao je Dodik.

Novinska agencija Republike Srpske - SRNA proslaviće u nedjelju, 7. aprila, krsnu slavu Blagovijesti i 32 godine rada.

SRNA je odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH osnovana na Blagovijesti, 7. aprila, 1992. godine na Palama kao Srpska novinska agencija - SRNA.

Od 1998. sjedište Agencije je u Bijeljini, a odlukom Vlade Srpske 27. marta 2008. dobila je sadašnji naziv - Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.