latinica  ћирилица
05/04/2024 |  12:31 ⇒ 12:33 | Autor: sputniknews.com

Teodosić o ostanku u Crvenoj zvezdi

Crvena zvezda oprostila se porazom od svojih navijača u Evroligi, bolji je bio Olimpijakos - 89:86.
Miloš Teodosić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Miloš Teodosić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Srpske novinare je poslije poraza zanimalo da li će Miloš Teodosić i naredne sezone nositi crveno-bijeli dres.

Maestralni plejmejker koji je u turobnoj sezoni jedan od najboljih pojedinaca kluba s Malog Kalemegdana, rekao je da o tome razmišlja svaki dan.

Bivši kapiten Srbije i lider brojnih evropskih klubova Miloš Teodosić, okončao je meč protiv Olimpijakosa sa šest poena, dva skoka i osam asistencija za 24 i po minuta provedenih na parketu.

Možda nije bio na svom nivou kada su poeni u pitanju, ali dodavanja koja su njegov zaštitni znak nisu izostala, baš kao ni borbenost.

Na konkretno pitanje srpskih reportera koji su se našli u "Beogradskoj areni", da li razmišlja da igra i naredne sezone, Teodosić koji će uskoro napuniti 37 godina, je odgovorio:

- Јesam, razmišljao sam. Odnosno, svakodnevno razmšljam o tome. Volim da igram, uživam dok igram, ovo mi je prva godina u Beogradu poslije 20 godina. Lijepo mi je. Kada dođe kraj sezone, sješćemo sa ljudima iz kluba, pa ćemo da pričamo da vidimo kako ćemo dalje.

Sublimirao je Teo i neuspješnu sezonu na evropskoj sceni, gdje je Zvezda nekoliko kola prije kraja ostala bez teoretskih šansi da se domogne plej-ina.

- Za mene jeste ovo razočaravajuć rezultat. Mogu da nađem vjerovatno sto razloga zašto se desilo ovo i zašto smo se našli u situaciji da već dva-tri kola igramo bez rezultatskog značaja. Sezona nije onakva kakvu sam ja očekivao, a verujem da i ljudi iz kluba i moji saigrači tako misle. Koliko god da je teško, moramo da ase koncentrišemo na ono što nam dolazi, da se spremimo za plej-of ABA lige. To je jedino što nam je ostalo u ovom trentuku, a na kraju sezone mi igrači i uprava, trebalo bi da razmislimo i da vidimo kako dalje. Kako da se napravi ekipa za sljedeću sezonu, šta bi tu trebalo da se uradi, da se ne bi ponovila ovakva sezona - zaključio je Miloš Teodosić.