latinica  ћирилица
05/04/2024 |  10:31 ⇒ 10:53 | Autor: RTRS

Unaprijediti privrednu i ekonomsku saradnju Srpske i Mađarske (FOTO/VIDEO)

Unapređenje privredne i ekonomske saradnje Republike Srpske i Mađarske bila je tema razgovora u Banjaluci srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović i ministra za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske Željka Budimira sa ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.
Cvijanović i Sijarto u Banjaluci - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Cvijanović i Sijarto u BanjaluciFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Na sastanku je razgovarano o pravcima realizacije projekata iz oblasti poljoprivrede, energetike, finansija i drugih područja, a sve u interesu povećanja mađarskih investicija u Republiku Srpsku, objavljeno je na Iks nalogu Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Srpske.

- Odnosi Mađarske i Republike Srpske su odlični i prijateljski, a naša saradnja uspješna i veoma sadržajna. Čvrsto smo opredijeljeni da dalje razvijamo naše veze, kako u domenu privrede, tako i u svim drugim oblastima koje su od zajedničkog interesa. Zahvalnost Vladi Mađarske na konkretnoj i značajnoj podršci našim poljoprivrednicima, kao i na spremnosti da zajednički realizujemo mnoge druge važne projekte u Republici Srpskoj - navodi Cvijanović.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Delegacija Vlade Mađarske, koju predvodi premijer Viktor Orban, boravi u posjeti u Banjaluci.