latinica  ћирилица
04/04/2024 |  20:24 | Autor: RTS

Siner o pobjedi nad Đokovićem: On nikad ne spušta gard, morao sam da budem savršen

Drugi teniser svijeta Јanik Siner je u velikom intervjuu za modni magazin "Vog" govorio o svojoj karijeri, a najsvjetliji momenat je svakako trijumf nad Novakom Đokovićem u polufinalu ovogodišnjeg Australijan opena.
Јanik Siner (foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
Јanik Siner (foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

Siner je do prvog grend slem trofeja u karijeri došao u januaru, savladavši Danila Medvedeva u finalu Otvorenog prvenstva Australije, a prethodno najtrofejnijeg tenisera svih vremena i branioca titule Novaka Đokovića.

- Cijeli turnir u Australiji sam doživio veoma mirno. Protiv Đokovića je to bio drugačiji meč od većine duela zato što sam igrao protiv nekoga ko nikada nije izgubio polufinale tog turnira i ko je osvojio 24 grend slema. U glavi sam znao da moram da činim prave poteze. Taktički, morao sam da budem savršen. Čak i mentalno, jer on nikad ne spušta gard. Pokušavao sam da odgovaram poenom na poen sa dobrim raspoloženjem. Samo to sam mogao da kontrolišem, što je bilo u mojoj moći - ispričao je Siner za "Vog".

Siner ima velike ambicije u nastavku sezone.

- Pokušavam da budem što konkurentniji na svim grend slem turnirima, a posebno na Olimpijskim igrama. Pokušavam da postanem jači, ali ne i korpulentniji. Mislim da je fleksibilnost koju imam u udaracima moja glavna snaga - naveo je Italijan.