latinica  ћирилица
04/04/2024 |  12:03 | Autor: SRNA

Hrvatska: Uhapšen 51 navijač, tri policajca u bolnici

U Splitu je uhapšen 51 navijač zbog učešća u neredima nakon meča "Hajduka" i "Dinama", a tri policajca su prevezena u bolnicu.
Hrvatska policija - Foto: RTRS
Hrvatska policijaFoto: RTRS

Neredi su izbili sinoć poslije utakmice kada su pripadnici navijačke grupe "Torcida" probili ogradu na stadionu Poljud i izašli na teren, nakon čega su, pošto su fudbaleri oba tima pobjegli, pojurili ka tribini gdje su bili navijači zagrebačkog tima "Bed Blu Bojs".

Policija je uspjela da spriječi sukob dvije grupe tako što je otjerala navijače Hajduka nazad na svoju tribinu, odakle su oni stolicama i bakljama gađali pripadnike organa javnog reda.

Sukobi navijačkih grupa prenijeli su se izvan stadiona, a iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave je saopšteno da su navijači nastavili napade u kojima su povrijeđena tri policajca i prevezena u bolnicu, a jedno vozilo oštećeno.

Zapaljeno je više kontejnera na ulicama, a požari su prijetili da se prenesu na obližnje automobile, što su spriječili vatrogasci koje su štitili policajci.

Područje oko stadiona je nadlijetao helikopter, a policija je nastavila da nadzire javna mjesta da bi spriječila dalja okupljanja navijača poslije prestanka nereda oko 22.30 časova, prenijeli su mediji u Hrvatskoj.

Fudbalere Dinama policija je pustila sa stadiona u 23.00, a gradonačelnik Splita Ivica Puljak na Fejsbuku je osudio nerede i dodao da "nema opravdanja za nasilje".

Dinamo je u polufinalu Kupa kao gost pobijedio Hajduk 1:0 golom Sandra Kulenovića u 15. minutu, dok je u drugom polufinalu Rijeka identičnim rezultatom porazila "Lokomotivu".