latinica  ћирилица
04/04/2024 |  11:27 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Karan: Dan policije praznik svih građana Srpske (VIDEO)

Današnji dan nije samo praznik policije, već svih građana Republike Srpske, ali i dan sjećanja i zahvalnosti prema svim policajcima koji su časno i pošteno služili svojoj otadžbini i dali svoje živote u proteklom ratu i u mirnodopsko vrijeme prilikom vršenja službene dužnosti, istakao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan na obilježavanju Dana policije u Zalužanima.
Dodik i Karan - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Dodik i KaranFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Policija Srpske nastala je i razvijala se sa Republikom, i svaki dan doprinosi da Republika Srpska bude stabilno i mirno mjesto za život. Bezbjednost nije poklon, već rezultat svakodnevnog rada oko 7.200 pripadnika MUP-a, od kojih 5.500 policajaca koji su na sebe preuzeli veliki teret i odgovornost - poručio je Karan.

Karan je naglasio da je bezbjednost danas privilegija koju imamo, zahvaljujući njihovom marljivom radu.

- Zato želim da se zahvalim svakom od njih koji je profesionalnim, zakonititim, hrabrim i požrtvovanim odnosom prema svojim poslovima i zadacima dao doprinos da imamo takvo stanje u Republici Srpskoj - rekao je Karan.

Karan je poručio  da smo i danas svjedoci brojnih izazova i bezbjednosnih prijetnji.

- Svjedočimo i brojnim međunarodnim političkim pritiscima, nametnutim odlukama i stalnim pokušajima urušenja Dejtonskog sporazuma. Ali, i njih ćemo uspješno prebroditi - potvrdio je Karan.