latinica  ћирилица
04/04/2024 |  11:07 | Autor: SRNA

Banjac: MUP predano štiti građane i Republiku Srpsku

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova jedina oružana formacija u Republici Srpskoj koja predano štiti građane i Republiku Srpsku i dodao da MUP predstavlja temelj stabilnosti društva.
Darko Banjac - Foto: RTRS
Darko BanjacFoto: RTRS

- Dan policije Republike Srpske je dan kada s ponosom ističemo važnost i ulogu MUP-a i kada se sa posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika MUP-a koji su položili živote u odbrani Republike Srpske u prethodnom Odbrambeno-otadžbinskom ratu - istakao je Banjac.

On je rekao da je policija Republike Srpske pokazala nepokolebljivu predanost principima profesionalizma, poštenja i odgovornosti, koji treba da budu vječni simbol ponosa Republike Srpske.

- Njihova hrabrost i požrtvovanost su simbol snage i integriteta naše države. Bez njihove posvećenosti i žrtve ne bismo mogli postići nivo sigurnosti i stabilnosti u kojim danas uživamo - istakao je Banjac.

On je naglasio da o značaju policije Republike Srpske dovoljno govori i činjenica da "decenijama stranci i političko Sarajevo pokušavaju da je ukinu".

- Nestanak policije Republike Srpske značio bi i nestanak same Republike Srpske i zato to nikada ne smemo dozvoliti. Svim pripadnicima policije Republike Srpske želim srećan 32. rođendan i da dugo i uspješno čuvaju građane Srpske - poručio je Banjac.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.