latinica  ћирилица
04/04/2024 |  10:37 ⇒ 12:02 | Autor: sputniknews.com

Vučić: Nedjelju dana ću se boriti u Njujorku da spriječim rezoluciju o genocidu u Srebrenici (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da putuje u Njujork gdje će pokušati da spriječi u Ujedinjenim nacijama donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici.
Sjednica Vlade Srbije - Foto: RTRS
Sjednica Vlade SrbijeFoto: RTRS

- Planiram već 21. aprila da odem tamo i da budem šest, sedam, osam dana, da razgovaramo sa što više predstavnika - rekao je Vučić i poručio da ostaje da se borimo.

- Ovo usvajanje rezolucije je toliko nefer, jer je već donijeta opšta rezolucija o genocidu, a pojedinačno je nefer da se ide dalje - rekao je Vučić.

On je od Vlade Srbije rekao da očekuje da se bore i dodao da će sam pričati sa predstavnicima pojedinih zemalja.

Predsjednik Srbije je rekao da će premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti svoju agresiju protiv srpskog naroda nastaviti, dok će Evropa i Amerika nastaviti svoje glasno ćutanje.

- Sve to u Briselu se pretvorilo u upakivanje i stavljanje mašnice na kriminalne akte Kurtija. Pozicija našeg naroda biće sve teža, ali ćemo te probleme se truditi da rješavamo - rekao je Vučić.

On je zamolio članove Vlade da oforme timove za sadejstvo "svih snaga uključujući i Narodnu skupštinu i mene kao predsjednika, oba djela vlasti i svih činilaca iz parlamentarnog i sveukupnog života Srbije".

Sjednici prisustvuvuju i predsjednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministri i ljudi iz bezbjednosnog sektora, vojske i policije i direktori javnih preduzeća.