latinica  ћирилица
30/03/2024 |  19:19 ⇒ 19:22 | Autor: sputniknews.com

Đoković prisustvovao premijeri filma "Nikola Pilić – legenda"

Poslije premijere filma "Nikola Pilić – legenda", čuvenom hrvatskom teniseru na sceni se pridružio i Novak Đoković, njegov učenik koji je danas najbolji teniser svijeta.
Novak Đoković i Nikola Pilić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Novak Đoković i Nikola Pilić (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Pilić se tom prilikom obratio srpskom asu i poručio da bi volio da on u Srbiji bude kao što su Lionel Mesi i Dijego Maradona u Argentini, na šta je Novak imao odgovor.

Svaki uspjeh Novaka Đokovića Srbija slavi kao praznik jer je odavno postalo poznato da je on postao jedan od najboljih ambasodra naše zemlje širom svijeta. Ljubav koju dobija prvi reket svijeta zaslužio je ne samo zbog svojih titula, već i zbog toga što je uvijek gdje god bio isticao koliko je ponosan što dolazi iz Srbije.

Međutim, Nikola Pilić smatra da bi najboljeg tenisera svih vremena trebalo da veličaju i više.

Vjerovatno je legendarni Niki i u pravu jer nije tajna da je Novak razmazio srpske navijače pa se tako tragično doživljava svaki poraz i odmah mu se traže mane.

- Moram da kažem nešto što me uvijek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina, bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čovjeka su i za mene bili izuzetno važni. Јoš jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želio bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio - rekao je Pilić.

Poslije Pilićeve izjave i poređenja Novaka sa Mesijem, srpski as upitan je kakvu podršku on osjeća od Srbije.

- Zahvalan sam na ljubavi i podršci koju dobijam od svog naroda. Nemam nikakvu primjedbu, uvijek sam dobijao vjetar u leđa u svakoj prilici – ljudi iz Srbije, iz dijaspore, uvijek se potrude da dođu i pokažu da su tu za mene, pa i u teškim i izazovnim vremenima - poručio je Đoković.

Posebno je najbolji teniser svijeta istakao situaciju od prije dve godine kada je deportovan iz Australije. Srpski navijači u tim teškim danima pružali su mu podršku širom svijeta.

- Kada je bilo ono sa Australijom, cijela nacija je stala iza mene i vječno sam zahvalan. Ne volim da poredim to sa Mesijem ili Maradonom i Argentincima, samo mogu da kažem veliko hvala. Trudio sam se da sa dostojanstvom i ponosom predstavljam Srbiju, da budem primjer kako se pokazuje ljubav prema zemlji. Svako od nas ima milion mana, ali trudio sam se da imam prisan odnos i da budem dostupan, pogotovo djeci - rekao je Đoković.