latinica  ћирилица
30/03/2024 |  18:01 ⇒ 19:01 | Autor: RTRS

Dodik: Miličević neće pobijediti ni u svojoj opštini (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da predsjednik SDS-a Milan Miličević neće pobijediti ni u svojoj opštini - Tesliću.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Razumijem opoziciju, šta bi oni drugo nego napadali nas koji smo u vlasti, ali nek se on pobrine o sebi, ja već imam podatke da smo ga pobijedili u Tesliću. To govori koliko SDS ima sposobnog predsjednika. Neće pobijediti ni u svojoj opštini - rekao je Dodik.

On je istakao da nisu sporne tehničke izmjene Izbornog zakona, upitavši da li Miličeviću zaista nije poznato šta se krije iza nametanja.

- Zar njemu nije poznato šta se ovdje htjelo? Dakle, nisu sporne tehničke izmjene Izbornog zakona. Mogu da ih napišu koliko god hoće, sa ovim mladim ljudima SNSD će ponovo pobijediti - rekao je Dodik u Laktašima, gdje se obratio petoj generaciji polaznika Škole novih lidera SNSD-a.

On je rekao da opozicija nema organizaciju i volju, ni mlade ljude sa snažnim opredijeljenjem.

- Oni imaju neke koju pokazuju, a koji nestaju. Nađite jedno lice iz SDS-a i PDP-a koja egzistira na političkoj sceni sedam, osam godina. Dakle, nisu problem ti tehnički detalji koji idu u Izborni zakon, ali je problem što muslimani traže da Centralnu izbornu komisiju bira Predstavnički dom, a kao što ste mogli da vidite, u Predstavničkom domu SDS se uvijek nađe zajedno sa "Trojkom" i onda glasaju, a još je SDS dobio tu Centralnu izbornu komisju koju oni hoće - kaže Dodik.