latinica  ћирилица
30/03/2024 |  17:08 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

Nešić: Uvijek ću biti protiv toga da stranci sude u BiH

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da će i danas i uvijek biti protiv toga da neko ko nema državljanstvo BiH, bio Albanac, Francuz i bilo koji drugi stranac, sudi u BiH.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- Gospodo iz "Ne znam čije stranke", nisam ja šovinista, nego ste vi maliciozni, zlobni i prepuni mržnje. Vi koji biste željeli da budete liberali i podanici u isto vrijeme vrijeđate Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale koji žive u BiH ubjeđujući ih da su nesposobni i nedorasli da sami odlučuju o sebi, već da to treba da čine drugi - rekao je Nešić, reagujući na saopštenje Naše stranke iz koje su ga optužili za napad na Ustavni sud BiH.

Nešić kaže da je vrlo precizno rekao da "predstavlja poniženje i uvredu za sve građane da im sude albanske sudije".

- U BiH živi značajan broj Albanaca, i da će dići obje ruke "za", da Albanac, državljanin BiH, bude sudija u Ustavnom sudu. Hoćete li vi to učiniti? Nećete i to jasno kažete u svom sramnom saopštenju. Ali ću i danas i uvijek biti protiv toga da onaj koji nemaju državljanstvo BiH, bio on Albanac, Francuz i bilo koji drugi stranac sudi u BiH. Na vaše ostale uvrede neću odgovarati, one govore o vama i kao ljudima i kao političarima - ističe Nešić, koji je i predsjednik DNS-a.

Da je liberalizam kroz istoriju shvatan kako doživljavaju u Našoj stranci, kaže Nešić, Indijom bi i dalje vladali Britanci, a Afriku i Јužnu Ameriku dijelilo bi nekoliko evropskih država.

- BiH, kako razumijem, nije vam važno ko vodi. Važno je da ne vodimo mi koji u njoj živimo - zaključio je Nešić.