latinica  ћирилица
30/03/2024 |  13:07 | Autor: RTRS

Mladi fudbaleri iz Ciriha u okviru posjete Srpskoj posjetili vršnjake u Prijedoru

Mladi fudbaleri, članovi Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz Criha, u okviru posjete Srpskoj, u Prijedoru su odigrali prijateljsku fudbalsku utakmicu s omladincima iz Fudbalskog kluba "Rudar Prijedor". Rezultat je bio u drugom planu, cilj je upoznavanje i druženje vršnjaka.
Članovi Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz Criha - Foto: RTRS
Članovi Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz CrihaFoto: RTRS

Nakon Banjaluke, mladi fudbaleri, članovi Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz Ciriha posjetili su Prijedor.

S vršnjacima iz ovog grada odigrali su prijateljski meč.

- Zaista mi je lijepo ovdje u Republici Srpskoj i tu sam našao nove drugare - kaže Stefan Savić iz Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz Ciriha.

Rezultat ovog puta nije bio bitan. Cilj je, osim promocije sporta, bio i to da se djeca iz Ciriha upoznaju i sklope prijateljstva s vršnjacima iz Prijedora.

Srdačan doček za goste priređen je i u prijedorskoj Gradskoj upravi.

- Cilj posjete je druženje naših mališana, povezivanje djece iz dijaspore i Republike Srpske. Osjećamo se nevjerovatno, jake su emocije - ističe Goran Novaković, potpredsjednik Fudbalskog kluba "Republika Srpska" iz Ciriha.

Slobodan Јavor, gradonačelnik Prijedora naveo je da je jako ponosan, srećan, i iznenađen brojem ljudi koji su došli u Prijedor, i kako kaže, očekuje da će se roditi jedno prijateljstvo koje tek treba da se usavršava i da se ovaj grad na najljepši način poveže sa novim prijateljima.

Fudbalski klub "Republika Srpska" iz Ciriha osnovan je 2000. godine.

U svim selekcijama okupljaju više od 260 članova.

Nakon utakmice u Prijedoru, mališani iz Ciriha posjetili su planinu Kozaru, a sutra će odigrati prijateljski meč s vršnjacima iz Fudbalskog kluba Borac.