latinica  ћирилица
30/03/2024 |  12:20 ⇒ 13:45 | Autor: Agencije

Helez: Srpska svaki dan tone sve dublje i dublje

Iz FBiH niko nije rekao da se treba ukinuti Republiku Srpsku, to se samo od Srba može čuti. Dodik i njegova politika nemaju kud, sankcije su učinile svoje. U Republioi Srpskoj ne živi ni 700.000 ljudi, svaki dan se tone sve dublje i dublje rekao je ministar bezbjednosti Zukan Helez na Fejs televiziji.
Zukan Helez (Foto: vijeceministara.gov.ba) -
Zukan Helez (Foto: vijeceministara.gov.ba)

On je rekao da će tehničke izmjene Izbornog zakona BiH, koje je nametnuo Kristijan Šmit, kojeg institucije Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, "stupit na snagu, a oni koji se tome protive neće više biti u politici".

Helez kaže da se aktuelna vlast u Srpskoj plaši da će izgubiti vlast, te upitao na koji način tehničke izmjene Izbornog zakona Šmit ugrožavaju bilo koji narod u BiH.

On je naveo da će u narednom periodu na ulicama BiH biti mnogo vojnih vozila, ali da se građani ne trebaju plašiti jer je u pitanju vojna vježba.

- Odavno nismo imali jaču i veću vojnu vježbu. To će biti sredinom aprila i sredinom maja. Komandant EUFOR me zamolio da kažem građanima da se ne plaše, posebno zbog ove situacije – rekao je Helez, koji je naveo da će u sklopu navedene vježbe u Neum stići i nosač aviona.