latinica  ћирилица
28/03/2024 |  15:21 | Autor: SRNA

Stevandić: Potrebno što veće jedinstvo radi zaštite interesa srpske

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je u Narodnoj skupštini da se Republika Srpska nalazi u trenutku kada njeni izabrani predstavnici treba da postignu što veće jedinstvo na planu zaštite njenih interesa.
Nenad Stevandić - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Nenad StevandićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Јedinstvo je većina. Što je veća, to je bolje, ali kakva god da je, biće dovoljna i Srpska će pobijediti. U to sam apsolutno ubijeđen - rekao je Stevandić na posebnoj sjednici Narodne skupštine o aktuelnoj bezbjednosno-političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reperkusija na Srpsku.

Stevandić je podsjetio i na riječi srpskog akademika Dušana Nedeljkovića koji je govorio da gdje vlada jedinstvo tu stanuje Bog.

- Ko hoće u jedinstvo, uvijek će naći način i ništa ga neće omesti da tu pripada. Ako neće, uvijek će naći izgovor. I to loš, a on je još lošiji od loše namjere i lošeg postupka - upozorio je Stevandić i dodao da u smislu zaštite Srpske treba shvatiti težinu i važnost aktuelnog trenutka.

Stevandić, koji je i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je da srpske podjele i razdori nikada Srbima nisu donijeli ništa dobro, te da se njima nadaju samo strani i drugi faktori koji nisu naklonjeni srpskom narodu.