latinica  ћирилица
25/03/2024 |  14:39 | Autor: SRNA

Vulin: Rat protiv Srbije i srpskog naroda se i danas vodi

Rat iz 1999. godine nije završen već se i danas vodi protiv Srbije i srpskog naroda u cjelini, koji nije uništen vojnički što Zapad i NATO smatraju najvećom greškom, izjavio je senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Oni smatraju da je njihova najveća greška to što srpski narod nije uništen, ne politički, već vojnički. Što jednom za svagda 20. vijek nije završen uništenjem srpskog naroda. Što se neuspješno pokušavalo u najmanje dva rata. I to smatraju istorijskom greškom - rekao je Vulin koji je na konferenciji povodom 25 godina od početka NATO agresije.

Zato što to nisu uradili vojnički, Vulin je naveo da su pokušali da to urade političkom okupacijom Srbije od 5. oktobra 2000. godine do 2012. godine, aktivnim i promišljenim razaranjem vojske, policije, a prvenstveno morala i moralnih vrijednosti.

Prema njegovim riječima, uvođenje autošovinizma, pronalaženje pojedinaca koji mrze svoj narod i traže opravdanje za svako zlo koje je učinjeno sopstvenom narodu, sve su to posljedice NATO agresije.

On je naglasio da je uništavanje morala najveća posljedica koju je NATO agresija donijela sa sobom, te da srpski narod mora da se bori protiv njenih pogubnih posljedica.

Vulin je rekao da je za Srbe 20. vijek završen zločinom koji nikada nije i neće biti kažnjen, kao i da rat iz 1999. godine nije prestao, već da se protiv Srbije i srpskog naroda u cjelini vodi i danas.

Posljedice NATO agresije, kaže, nisu samo gotovo trajno trovanje zemlje i vazduha već pokušaji uspostavljanja politike čiji je cilj uništenje svakog drugačijeg pogleda na svijet.

Vulin je rekao da Zapad želi da Srbi prihvate da su jedini narod na svijetu koji ne smije da se ujedini, da je "srpski svijet" ružna ideja, dok sa druge strane postoji i turski i portugalski svijet i britanski komonvelt.

- Ako prihvatimo da je normalno da se njemačka nacija ujedini nakon dva svjetska rata i svih zvjerstava, a nije normalno da se Srbi ujedine koji su bili na pravoj strani istorije, onda su posljedice NATO agresije nepopravljive. Na nama je da ne prihvatimo - zaključio je Vulin.