latinica  ћирилица
25/03/2024 |  09:04 ⇒ 10:53 | Autor: RTRS

Bjegović: Napad u Moskvi upozorenje svim državama koje ne odgovaraju politici Zapada (VIDEO)

Napad u Moskvi je najveći teroristički napad u istoriji Rusije, rekao je profesor bezbjednosnih nauka i specijalista za terorizam i organizovani kriminal Miroslav Bjegović.
Miroslav Bjegović - Foto: RTRS
Miroslav BjegovićFoto: RTRS

Bjegović je rekao da se prvi put desilo da jedan teroristički napad, kao što je ovaj, nema veze sa islamskim radikalizmom nego da su to plaćenici.

- Nadam se da će Federalna služba bezbjednosti sve istražiti i svjetskoj javnosti prezentovati ko su nalogodavci - rekao je Bjegović za RTRS.

On je naveo da je ovaj napad upozorenje svim državama koje ne odgovaraju politici najvećih svjetskih sila, odnosno, kako kaže, politici Zapada.

- Kada je riječ o Srbiji i Republici Srpskoj, one ne bi smjele biti terorističke mete jer vode politku nemiješanja i nemaju nikakve osvajačke pohode u smislu prisvajanja tuđih teritorija, ali ono od čega prijeti opasnost je neposredno okruženje, s obzirom da na prostoru Kosova i Metohije i BiH imamo terorističke ćelije i cijela naselja džihadista koji su pod nečijim patronatom i mogu biti upotebljeni kada to bude u interesu - rekao je Bjegović.