latinica  ћирилица
24/03/2024 |  19:08 | Autor: TANЈUG

Vučić: Moramo da vodimo računa o sebi i jačamo vojsku-vrijeme izazova pred nama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska fabrike privrednog društva Borbeni složeni sistemi u Pljakovu kod Kuršumlije u kojoj se proizvode oklopna borbena vozila "Lazar" i "Miloš", da moramo da povedemo računa o sebi i jačamo vojsku i odbrambene kapacitete zemlje.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs)

- Mi moramo da povedemo računa o sebi, o sopstvenoj vojsci. Očigledno je da je vreme izazova u geopolitičkom smislu pred nama. Hoćemo li umjeti da se postavimo na najbolje mogući način i da u tim nelakim vremenima sačuvamo i mir i ljude, ali i zemlju, kao i da odvratimo svakog potencijalnog agresora? To je veliko i važno pitanje za nas - istakao je Vučić.

Naglasio je da u svakom slučaju našu vojsku moramo da nastavimo da jačamo i naše odbrambene kapacitete da snažimo.

- Moramo da postavimo u nekim fabrikama i bolji korporativni menadžment. Moramo da radimo još mnogo više i još mnogo da uložimo - poručio je Vučić.

Vučić je pitao kolika je prosječna plata u fabrici i dobio odgovor da je povećana za 15.000 dinara i da sada iznosi sa toplim obrokom oko 94.000 dinara. Predstavnici fabrike su rekli da ta fabrika sada radi po najvišim evropskim standardima.
Predsjedniku Srbije je rečeno i da je planiran još jedan pogon za montažu, tako da će se tu i sklapati vozila - "Miloš" i "Lazar".

- Sve što proizvedete danas ima kupce i sa lakoćom pronalazite kupce, svi hoće sve što možemo da proizvedemo. Svi hoće oružje, oruđe i vozila. Nije pitanje cijene, već da li možete da proizvedete - naglasio je Vučić i istakao da prije svega treba da jačamo našu vojsku i odbrambene kapacitete.