latinica  ћирилица
24/03/2024 |  13:08 | Autor: SRNA

Biro Kalinovik posredovanjem pomogao kineskoj kompaniji "Sinohidro"

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Biro Kalinovik u velikoj mjeri je pomogao kineskoj kompaniji "Sinohidro", koja je izvođač na izgradnji hidroelektrane "Ulog" snage 35 megavata na gornjem toku rijeke Neretve u opštini Kalinovik, pružajući podršku posredovanja u procesu zapošljavanja i odabiru stručnih i kvalifikovanih radnika.
Zavod za zapošljavanje Republike Srpske - Foto: RTRS
Zavod za zapošljavanje Republike SrpskeFoto: RTRS

Od ukupno 70 radnika angažovanih na izgradnji centrale od 2019. godine do danas zaposleno je 28 lica sa evidencije nezaposlenih Biroa Kalinovik, što nije zanemarljiv podatak za ovu malu i izrazito nerazvijenu lokalnu zajednicu, navedeno je na stranici Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Poslovna saradnja će biti nastavljena tokom trajanja projekta što će pozitivno uticati na životni standard na ovom području i smanjenje migracija lokalnog stanovništva iz ove male opštine.

Poslovna jedinica "Sinohidro korporacija limitid" /"Sinohydro Corporation Limited"/ u Kalinoviku posluje od 2019. godine i izvođač je radova na izgradnji hidroelektrane "Ulog".

Izgradnja hidroelektrane je projekat od državnog značaja i jedan od najvećih projekata u BiH kada je riječ o obnovljivim izvorima energije.

Na izgradnji hidroelektrane "Ulog" radi veliki broj domaćih preduzeća i radnika što ovaj projekat čini još važnijim za Republiku Srpsku, navodi se u saopštenju.

Lokalna zajednica je dobro prihvatila realizaciju projekta hidroelektrane "Ulog", a razvijeni su i partnerski odnosi.

"Sinohidro" je kompanija koja je osnovana u Kini pedesetih godina prošlog vijeka kao kompanija u državnom vlasništvu za izvođenje radova na projektima građenja hidroelektrana.