latinica  ћирилица
24/03/2024 |  07:53 ⇒ 09:42 | Autor: RTRS

Petronijević: "Rukopis" napadača ukazuje na islamske teroriste koje finansiraju zapadne službe (VIDEO)

"Rukopis" napadača u Moskvi ukazuje na islamske teroriste koje finansiraju zapadne službe, rekao je za Јutarnji program RTRS advokat Goran Petronijević.
Goran Petronijević - Foto: RTRS
Goran PetronijevićFoto: RTRS

Petronijević navodi da sam način na koji su teroristi ušli u tržni centar, na koji su pucali kao i paljevina objekta ukazuje na udžbenički teroristički napad koji je planiran unaprijed.

- Prvo su likvidirali čuvare pa krenuli da pucaju po nezaštićenim građanima, pretežno mlađe generacije, među kojima je bilo i djece. Nakon toga podmetnuli su požar i njime su pokušali da naprave ometanje onima koji su htjeli da ih uhapse. To im nije uspjelo i onisu odmah uhapšeni - rekao je Petronijević.

Petronijević je poručio da je ovo trebao da bude teroristički napad fokusiran isključivo na ubijanje, masakriranje i zastrašivanje.

 - Islamske teroriste zapadne službe finansiraju, obučavaju kao i aktiviraju kada je to potrebno. To je karakterističan rukopis za njih - naveo je Petronijević. 

Petronijević koji je boravio tokom napada u Moskvi istakao je da je prilikom povratka u Beograd uočio pojačane bezbjednosne mjere.

- Pojačane su bezbjednosne mjere u velikom obimu, na aerodromima, željezničkim stanicama. Svim putnicima poručeno je da ranije dođu na aerodrom nego što je to prije bilo potrebno. Ulazi se kroz stari trerminal pa se vrše dvije vrste kontrola, pa tek onda slijede normalne kontrle prije ulaska u avion - izjavio je Petronijević.

Ističe da sada teško da može bilo šta da promakne, te je šteta što to nije bilo ovako i ranije. 

Komentarišući nadležne službe koje su potvrdile da su se teroristi nakon napada u Moskvi uputili ka Ukrajini, te da su uhapšeni teroristi su naveli da je napad izveden za novac, Petronijević kaće da se ovaj napad povezuje sa rusko-ukrajinskim sukobom.

- Svi vjeruju da je ovo sukob između Ukrajine i NATO preko leđa Rusije. Ovo sada je već otvoren sukob između NATO i Rusije - poručuje Petronijević.