latinica  ћирилица
23/03/2024 |  20:49 ⇒ 20:58 | Autor: RTRS

Udruženje "Besmrtni puk Srbije" osudilo teroristički napad u Moskvi

Tužni smo i ogorčeni zbog bezumnog terorističkog čina u kompleksu "Krokus" u Moskvi u kojem su stradali nevini ljudi, žene i djeca, saopštilo je Narodno patriotsko udruženje "Besmrtni puk Srbije".
Narodno patriotsko udruženje "Besmrtni puk Srbije" (Foto: Ilustracija) -
Narodno patriotsko udruženje "Besmrtni puk Srbije" (Foto: Ilustracija)

- Prema našem sudu, to je bila masovna egzekucija koja liči na ritualno prinošenje ljudske žrtve Sotoni. Nadamo se da će nadležne službe Ruske Federacije, uz podršku dobronamjernih zemalja svijeta ubrzo otkiti ko su planeri i naručioci ovog krvavog zločina i da će ih kazniti u skladu sa djelom koji su počinili. Uvjereni smo da ih treba tražiti u krugovima "nad-ljudi", među baštinicima najmračnijih ideja kakva je ideologija naci-fašizma - kaže se u saopštenju.

"Besmrtni puk Srbije" navodi da Srbi vrlo dobro razumiju tugu i riješenost ruskog naroda da zauvijek satre nosioce i realizatore ovakvih ideja.

- I nas su strijeljali 100 za jednog, i nas su spaljivali u crkvama, i na nas su huškali razne terorističke organizacije, i nama su na teroristički način okupirali sveto kosovo i Metohiju gdje i danas srbi trpe teror. Rusijo i ruski narode, u ovim teškim i prelomnim vremenima za oba naroda, Srbi su uz vas - ističu u ovom udruženju.

U borbi protiv povampirenog naci-fašizma Narodno patriotsko udruženje "Besmrtni puk Srbije" i dalje će biti u prvim redovima , poručili su iz "Besmrtnog puka Srbije".