latinica  ћирилица
23/03/2024 |  12:09 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

U Ambasadi Srbije u Rusiji uvedena dežurstva, za sada nema poginulih ili ranjenih Srba

U Ambasadi Srbije u Rusiji sinoć su uvedena dežurstva, koja su danas produžena, a građani koji zovu zbog svojih prijatelja i rodbine koji žive i rade u Moskvi pozvani su na strpljenje jer Ambasada tehnički nema mogućnosti da odgovara na više telefonskih poziva istovremeno, izjavila je prvi savjetnik u toj ambasadi Snežana Pavlović.
Moskva (Foto: ilustracija/ EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Moskva (Foto: ilustracija/ EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Pavlovićeva je rekla je da Ambasada za sada nema informacija da među ranjenima i poginulima u masakru u Moskvi ima srpskih državljana, te napomenula da službenici Ambasade Srbije aktivno prate razvoj situacije nakon velike tragedije, u kojoj je stradalo više od 100 ljudi.

Ona je navela da su na vezi sa ruskim organima i Ministarstvom za vanredne situacije, te da za sada nema informacija da među ranjenima ili poginulima ima državljana Srbije.

- Ukoliko se to desi, tu smo da pružimo svu neophodnu pomoć - rekla je Pavlovićeva.

Pavlovićeva je u ime Ambasade izrazila saučešće porodicima poginulih, dok je ranjenima poželjela brz oporavak.

Broj žrtava sinoćnjeg terorističkog napada kod Moskve povećan je na 115, saopštio je ruski Istražni komitet. Među žrtvama ima i djece, a ranjeno je oko 150 ljudi.

Ruske službe bezbjednosti uhapsile su 11 lica, od kojih četvoricu koji su direktno umiješani u napad u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve