latinica  ћирилица
18/10/2018 |  12:50 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Ministri iz HDZ-a nisu došli na sjednicu Savjeta ministara

Sjednica Savjeta ministara BiH koja je trebala biti održana danas u Sarajevu nije održana jer se nisu pojavili ministri iz HDZ-a.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: RTRS
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: RTRS

Novinarima se kratko obratio ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji je rekao da će u toku dana biti saopštenje za medije.

Zagrebački Večernji list u izdanju za BiH pisao da današnja sjednica Savjeta ministara BiH neće biti održana "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora koji SDA čini prema hrvatskim kolegama u ovoj instituciji".

Naime danas je trebalo da bude održana sjednica Savjeta ministara koja je 10. oktobra otkazana jer su ministri iz reda hrvatskog naroda najavili da neće prisustvovati.

Prema saznanjima Srne u Savjetu ministara, sjednica je tada bila otkazana zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda.

Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, nalazi se prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između Јavnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ministri su trebali da razmatraju i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informaciju o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima.