latinica  ћирилица
18/10/2018 |  10:08 ⇒ 13:40 | Autor: SRNA

Nema zvaničnih informacija o otkazivanju sjednice Savjeta ministara

Sjednica Savjeta ministara trebalo bi da bude održana danas kako je i najavljeno, a o eventualnim promjenama, javnost će biti blagovremeno informisana, rečeno je Srni u ovoj instituciji.
Savjet ministara BiH - Foto: RTRS
Savjet ministara BiHFoto: RTRS

U Službi za informisanje Savjeta ministara navode da nemaju drugačijih zvaničnih informacija od one da bi sjednica trebalo da bude održana danas.

Savjetnik za medije predsjedavajućeg Savjeta ministara Amela Mulavdić rekla je Srni da je samo ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda najavio da neće prisustvovati sjednici zbog bolesti.

Zagrebački Večernji list u izdanju za BiH piše da današnja sjednica Savjeta ministara BiH neće biti održana "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora koji SDA čini prema hrvatskim kolegama u ovoj instituciji".

Danas bi trebalo da bude održana sjednica Savjeta ministara koja je 10. oktobra otkazana jer su ministri iz reda hrvatskog naroda najavili da neće prisustvovati.

Prema saznanjima Srne u Savjetu ministara, sjednica je tada bila otkazana zbog neslaganja povodom zahtjeva za dopunu dnevnog reda.

Na dnevnom redu sjednice, između ostalog, nalazi se prijedlog odluke o izdavanju garancije BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "Pet ce" u Republici Srpskoj između Јavnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Ministri bi trebalo da razmotre i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i informaciju o primopredaji kasarne "Ušivak" u Hadžićima.