latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:00 ⇒ 16:05 | Autor: B92

Đoković: U Šangaju kao u Srbiji!

Novak Đoković osvojio je četvrtu titulu na Mastersu u Šangaju i potom izjavio da se u tom kineskom gradu osjećao kao kod kuće.

Đoković je savladao Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima i osvojio ukupno 32. Masters u karijeri, a nakon meča se zahvalio organizatorima, kao i svima koji su ga podržavali.

Novak je stupio pred mikrofon kako bi se obratio publici nakon što je Ćorić pokušao da kaže nešto na kineskom, ali mu nije baš pošlo od ruke, i onda, kako bi "poštedeo" prijatelja, tečno izgovorio samo par riječi.

Srpski teniser se zahvalio svima i još jednom istakao da je Masters u Šangaju veoma bitan za njega.

-Želim da ze zahvalim svima što su učinili ovaj turnir specijalnim. Ovo mi je jedan od najuspješnijih turnira i uvijek igram dobro. Ovde sam 2008. osvojio prvi Masters i to je otvorilo mnogo vrata za mene i učinilo me igračem kao što sam sad - rekao je Novak poslije meča.

On je čestitao protivniku i dodao da se u Šangaju osjeća kao kod kuće, isto kao i svi ostali teniseri.

-Čestitam Borni na odličnoj nedjelji i meču danas i želim da kažem da je pokazao si svijetu da u budućnosti od njega možemo vidjeti dosta tenisa na ovom nivou. Zahvaljujem se svom timu, familiji i svima koji su me podržavali, posebno poslednjih par godina zbog operacije i svega što se dešavalo. Poslednja četiri mjeseca bila su fantastična i ostvario sam odlične rezultate. Njegujem svaki momenat koji mogu. Zahvaljujem se svim organizatorima turnira. Ovde se osjećam kao kod kuće, imamo čak naše svlačionice i hvala vam puno - dodao je Đoković.