latinica  ћирилица
19/09/2018 |  13:46 ⇒ 13:53 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Izbori - prelomni trenutak za opstanak srpskog naroda

Predstojeći izbori u "državnoj zajednici BiH" su, po svemu sudeći, prelomni trenutak Republike Srpske za njen opstanak i bitisanje srpskog naroda sa lijeve strane Drine, saopštilo je danas Udruženje "Čast otadžbine".
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

Ovo udruženje iz Beograda poručilo je da želja za vlašću ne smije biti dovoljan razlog za izdaju otadžbine i kritikovalo "morbidnost" predizbornih poruka Saveza za pobjedu, ocijenivši da je "pogubna za pokoljenja koja dolaze".

Oni smatraju da je neprihvatljivo pričati o vraćanju Srpske narodu, pri tome ulazeći u teme o porodici i karakteru bilo koga.

U Udruženju ističu da je poznato da mentori smatraju da se Srbi moraju tretirati kao zaostali kako bi zaboravili sve - od istorije, vjere, do kolosalnih rezultata, kako na bojnim poljima, tako i u oblasti nauke, umjetnosti, znanja i velikih svjetskih dostignuća.

"Međutim, mi znamo da smo narod velikih snova i nemogućih djela koje pretvaramo u javu, ne trebaju nam reklamni spotovi da bismo to saznali. Takođe, znamo da se čojstvo i junaštvo ne stiču poslije bitke, zato je neophodno zastati i razmisliti, da se ne bi kajala pokoljenja", navodi se u saopštenju.

U Udruženju ocjenjuju da je u izbornom opredjeljivanju potrebno uzeti u obzir djela, rezultate i prioritete, a ne prazne riječi.

"Poštujući slavni put predaka, naš je izbor prijateljstvo sa Srbijom i Rusijom, ka svijetloj budućnosti i snu samostalne Republike Srpske, jer mi ostvarujemo svoje snove, donoseći samostalne odluke na koje pokoljenja budu ponosna", poručili su iz Udruženja "Čast otadžbine".