latinica  ћирилица
19/09/2018 |  11:40 ⇒ 11:43 | Autor: RTRS

M.Grad: U avgustu za 17,2 odsto manje saobraćajnih nezgoda

Na području u nadležnosti Policijske uprave Mrkonjić Grad u avgustu su se dogodile 24 saobraćajne nezgode, što je za 17,2 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je danas načelnik ove uprave Milan Milekić.
PU Mrkonjić Grad - Foto: RTRS
PU Mrkonjić GradFoto: RTRS

"Evidentirano je pet saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim, što je za 44,4 odsto manje. Dvije nezgode bile su sa teško povrijeđenim, a tri sa lakše povrijeđenim. Nije bilo nezgoda sa poginulim licima", rekao je Milekić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je u avgustu evidentirano 20 krivičnih djela, za četiri više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

"Riječ je o 17 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, jednom iz privrednog i dva iz oblasti zloupotreba opojnih droga", rekao je Milekić.

On je dodao da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 95 odsto, a rasvijetljenosti po nepoznatom izvršiocu 83,33 odsto.

Milekić je rekao da je Policijska uprava Mrkonjić Grad počela realizaciju republičke akcije "Zaštitimo djecu u saobraćaju" u okviru koje u toku septembra organizuju predavanja za najmlađe učenike, a formirala je i Štab akcije "Izbori 2018" da bi predizborni skupovi i izbori protekli bez incidenata.