latinica  ћирилица
17/09/2018 |  16:02 ⇒ 18:03 | Autor: SRNA

Saradnja Univerziteta u Banjaluci i Šangaju

Rektori Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine iz Šangaja Јe Sjeng potpisali su danas Memorandum o razumijevanju s ciljem jačanja međunarodne akademske razmjene i intenziviranja istraživanja ovih visokoškolskih ustanova.
Rektori Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine iz Šangaja Јe Sjeng potpisali su danas Memorandum - Foto: SRNA
Rektori Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine iz Šangaja Јe Sjeng potpisali su danas MemorandumFoto: SRNA

Saradnja će se odvijati putem aktivnosti kao što su razmjena akademskog osoblja i studenata, zajedničke istraživačke aktivnosti, organizacija naučnih skupova i slično, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Prije potpisivanja Memoranduma, u prostorijama Rektorata delegacije dva univerziteta razgovarale su o saradnji i tom prilikom su dekani Pravnog fakulteta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci Željko Mirjanić i Zdravko Zlokapa ponudili konkretne oblike saradnje.

Gajanin, koji je goste upoznao o načinu funkcionisanja banjalučkog Univerziteta i njegovom bogatom istorijom, izrazio je zadovoljstvo posjetom delegacije iz Kine, te iskazao očekivanje za dobrom saradnjom dva univerziteta na svim poljima.

Sastanku i potpisivanju Memoranduma prisustvovali su i prorektor za naučno-istraživačkki rad i razvoj Univerziteta u Banjaluci Goran Latinović, prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta političkih nauka Aleksandar Vranješ, prodekan za nastavu Fakulteta političkih nauka Duško Trninić i prodekan za naučno-istraživački rad Pravnog fakulteta Igor Miliknović.

Delegaciju Univerziteta za političke nauke i pravo Istočne Kine, koja prvi put boravi u Banjaluci i BiH, činilo je pet profesora ovog univerziteta.

Riječ je o univerzitetu koji u svoja dva kampusa danas ima oko 21.000 studenata, koji studiraju na 15 fakulteta. Studenti na ovom univerzitetu mogu studirati pravo, sociologiju, političke nauke, menadžment i književenost.