latinica  ћирилица
17/09/2018 |  14:57 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

"Čast otadžbine" osudilo Ivanićevu izjavu o miješanju u izbore

Udruženje "Čast otadžbine" ocijenilo je danas da srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću smeta to što će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći na otvaranje novog objekta bonice u Istočnom Sarajevu, ali ne i "engleski obavještajci i specijalci koji su došli u Sarajevo da obezbijede `demokratsko` sprovođenje izbora u Republici Srpskoj".
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

"Njemu smeta što gospodin Vučić, zajedno sa gospodinom Dodikom, gradi po Republici Srpskoj mostove, puteve, škole, vrtiće, a u planu su izgradnja hidrocentrala, termoelektrana, auto-puteva i još mnogo toga", navodi ovo Udruženje, koje je osudilo izjavu Ivanića da Srbija ne bi trebalo da se miješa u izbore u BiH.

"Čast otadžbine" ocjenjuje da Ivaniću smeta Srbija koja je garant opstanka dejtonske Republike Srpske.

Udruženje je zaključilo da opozicioni Savez za promjene zloupotrebljava boračku populaciju u Republici Srpskoj za predizbornu kampanju, ističući da je u istom kontekstu i ultimatum Vladi Republike Srpske da potpiše memorandum kojim bi se, navodno, riješio niz statusnih pitanja boraca i prijetnja sazivanjem sabora srpskih boraca.

"Čast otadžbine" smatra da je cilj toga da se izazove nezadovoljstvo boraca i pretoči u nered na ulicama, te zaključuje da je tom ultimatumu, kao i inicijativi "Pravda za Davida", cilj da se "stvori kritična masa naroda, spriječi održavanje izbora, a u slučaju pobjede vladajuće koalicije spriječi implementacija rezultata izbora".

Ovo uruženje ističe da su učestali napadi opozicije na starješine vojske Republike Srpske "koje su časno i pošteno branile srpski narod i stvarale Republiku Srpsku ugrađujući u njene temelje svoje živote i delove svoga tela".

"Podržavamo udruženje starešina u Republici Srpskoj iz Banjalue u riješenosti da brane časne likove naših kolega. Valjda će i opozicija shvatiti da narod koji napada i ruši svoju vojsku mora slušati tuđina", zaključuje se u saopštenju.