latinica  ћирилица
17/09/2018 |  10:36 ⇒ 10:45 | Autor: SRNA

Јednomjesečni pritvor za 12 navijača Crvene zvezde

Osnovni sud u Bijeljini odredio je pritvor za 12 navijača Fudbalskog kluba Crvena zvezda koji su učestvovali u tuči od čijih posljedica je preminuo Aleksandar Pantić iz Bijeljine, saopšteno je iz bijeljinskog Okružnog tužilaštva.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Bijeljinsko Okružno javno tužilaštvo juče je predložilo Okružnom sudu određivanje pritvora protiv ovih lica zbog sumnje da su 15. septembra u 00.15 časova u Dvorovima kod Bijeljine došli na unaprijed dogovorenu tuču sa navijačima Fudbalskog kluba Partizan, u kojoj je Pantić zadobio povrede od kojih je preminuo na putu prema Kliničkom centru Srbije.

Navijači Crvene zvezde ponijeli su motke, letve i držalice i krenuli prema navijačima Partizana i pokojnog Pantića zajedno udarali u glavu i tijelo u namjeri da ga ubiju.

Pritvor je određen za lica čiji su inicijali Z.M, B.P, I.B, G.M, L.S, S.D, P.A, M.N, M.M, R.D, M.N. i Ј.O, koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela ubistvo i učestvovanje u tuči, navodi se u saopštenju.

Pritvor je određen zbog bojazni da bi boravak lica na slobodi mogao dovesti do ometanja istrage i narušavanja javnog reda i mira.

Tužilaštvo će nastaviti sa sprovođenjem istražnih mjera i radnji i prema drugim licima zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo učestvovanje u tuči.