latinica  ћирилица
17/09/2018 |  09:14 ⇒ 10:25 | Autor: Agencije

Opuzen- Raznio vlastitu kuću i ranio dvojicu policajaca

U Opuzenu je muškarac juče popodne aktivirao plinsku bocu u svojoj kući i izazvao eksploziju i požar, te nanio posjekotine dvojici policajca, a policija ga je uspjela savladati elektrošokerom tek rano jutros.

Riječ je o ratnom veteranu koji je obolio od posttraumatskog stresnog poremećaja, a koji je i ranije pravio slične probleme, pišu hrvatski mediji.

Kako prenose, sve je navodno počelo zbog dečijeg rođendana u susjednom dvorištu, jer je ratnom veteranu smetalo glasno dječije veselje. Izbila je svađa, komšije su pozvale policiju, nakon čega je krenula drama.

Taj 49-godišnji muškarac je prijetio, a potom i aktivirao plinsku bocu, a na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici policije iz Metkovića, vatrogasci i Hitna pomoć.

Muškarac se popeo na krov kuće, a prilikom policijske intervencije, oštrim predmetom je ranio policajca koji je prebačen helikopterom u KBC Split, a još jedan policajac je lakše povrijeđen.

Nakon toga su pripadnici specijalne policije pokušali da ga skinu sa krova, što im je uspjelo tek rano jutros uz upotrebu elektrošokera.

Prema pisanju medija, riječ je o Radomiru Šimoviću za kojeg komšije kažu da je već bio i na psihijatriji, ali da je pitanje da li se uoppšte liječio.