latinica  ћирилица
14/07/2018 |  19:46 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Kolinda između Mundijala i Vimbldona

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i pored svih obaveza, prije svega vezanih za politku, ovih dana na naslovnicima svih medija uglavnom se nalazi zbog sporta.
Đoković i Kolinda (foto: facebook.com/KolindaGrabarKitarovic) -
Đoković i Kolinda (foto: facebook.com/KolindaGrabarKitarovic)

Ona je potvrdila u Briselu da će u nedjelju ići u Moskvu na finalnu utakmicu Svjetskog fudbalskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, kojoj će prisustvovati i francuski predsjednik Emanuel Makron.

Grabar Kitarović je za vrijeme polufinalne utakmice Hrvatska - Engleska bila s ostalim čelnicima NATO-a na večeri i nije mogla da prati prenos utakmice, osim nekoliko poslednjih minuta.

Tokom večere do nje su stizale informacije o promjenama rezultata. 

"Kada mi je generalni sekretar Јens Stoltenberg dao riječ u tom trenutku su Žan-Klod Јunker i Donald Tusk (predsjednik Evropske komisije i predsjednik Evropskog savjeta) počeli da mi pokazuju da je Hrvatska izjednačila, što me je u početku malo dekoncentrisalo. Nakon večere, zajedno s predsjednikom Makronom pogledala sam nekoliko poslednjih minuta. Čestitao mi je, zagrlili smo se i dogovorili da se vidimo u nedjelju u Moskvi", rekla je Grabar Kitarović.

Ona je najavila je da će utakmicu pratiti u dresu Hrvatske i da je malo provocirala Makrona da se i on pojavi u nacionalnim bojama, a ne u odelu.

"Rekla sam mu da se ljudi u Hrvatskoj pitaju ko je veći navijač on ili ja, pa ćemo morati da se dokazujemo u Moskvi", rekla je predsjednica Hrvatske.

A, pored Mundijala U Rusiji, predsjednica Hrvatske prati i Vimbldon i pruža podršku srpskom teniseru Novaku Đokoviću. Prvo mu je poželila dobar meč u polufinalu sa Nadalom, a odmah po završetku istog i pobjedu u finalu sa Andersonom.

Stav o Đokoviću počeo se mijenjati poslije javne podrške srpskog tenisera selekciji Hrvatske, pa su i brojni reprezentativci među kojima i Modrić, Rakitić, Lovren....pa i selektor Dalić daju podršku Novaku da pobijedi u nedjeljnom finalu, a Đoković je već ranije iznio stav da će navijati za Hrvatsku do kraja.