latinica  ћирилица
14/07/2018 |  19:04 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Premijerka Srpske u Bileći: Vlada podržava razvojne projekte

Bileća je jedna od opština koje imaju dobru saradnju sa Vladom, i zahvaljujući tome realizovani su brojni razvojni i infrastrukturni projekti, istakla je premijerka Željka Cvijanović, tokom posjete ovoj hercegovačkoj opštini.

Samo u ovoj godini, Vlada kroz program javnih investicija u Bileću ulaže 850.000 maraka.

Vlada će podržati ili već finansijski pomaže projekte poput izgradnje vodovoda za seosko područje i rekonstrukciju lokalnih puteva na području Bileće.

"Mi imamo dobru saradnju sa opštinom Bileća, i to ključno, jer gdje imamo lokalne vlasti, koje žele da sarađuju sa Vladom imamo i dobre rezultate", ističe Cvijanovićeva.

U proteklom periodu iz Razvojnog programa i budžeta Srpske u Bileći je sa više od tri miliona maraka finansirana rekonstrukcija kanalizacionog i vodovodnog sistema. I to je samo dio projekata koji se ostvaruju zahvaljujući podršci Vlade.

Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća kaže da će uskoro gotovo u svako selo dovesti vodu, te da je mnogo toga već urađeno.

Željka Cvijanović je u Bileći imala i stranačke aktivnosti. Aktiv žena Opštinskog odbora SNSD Bileća bio je domaćin sastanka.

"Mi očekujemo i ovdje u Bileći apsolutnu podršku za sve četiri ključne pozicije na izborima", kazala je Cvijanovićeva.

Naši politički ciljevi su jasni, a to je jaka Republika Srpska - istakla je Željka Cvijanović, na sastanku sa aktivistima stranke u Bileći.