latinica  ћирилица
14/07/2018 |  15:41 | Autor: SRNA

GO SNSD: Nedopustivo da se Trebinjci nazivaju "primitivcima i vandalima"

Gradski odbor SNSD Trebinje osudio neistine da je austrijski ambasador u BiH Martin Pamer napadnut u Trebinju, te poručio da je nedopustivo da se Trebinjci nazivaju "primitivcima i vandalima".
SNSD GO Trebinje - Foto: Screenshot
SNSD GO TrebinjeFoto: Screenshot

Trebinjski SNSD navodi da su "ponovo trebinjski dušebrižnici i borci za paravdu željeli da ovaj grad i njegove građane, koje su nazvali primitivcima i vandalima, prikažu na način koji nikako ne zaslužuju".

"Da li po nalogu stranaca ili iz revolta što su razotkriveni, pojedinci idu toliko daleko da od jedne obične rasprave prave skandal i pokušavaju da Trebinje, čiji im napredak očigledno smeta, prikažu kao sredinu nepoželjnu za dolazak", navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD-a Trebinje ističu da je neshvatljivo i nedopustivo da se ide toliko daleko da se sugrađani nazivaju "primitivcima i vandalima" i da se poziva na njihovo kažnjavanje, znajući da je riječ o penzioneru koji je, što je i logično, upitao ambasadora, ne znajući ko je, zašto ih fotografiše.

"Nadamo se da će ubuduće taj `zaštitnik` svojih sugrađana više vjerovati njima i da neće blatiti grad u kome živi zato što je, možda, dobio `mig` od nekoga sa strane. Nakon lošeg savjetovanja i neprolaska njegovog kandidata na kandidatske liste, ostao je usamljen i zlonamjeran, a poslije izbora očekivati je da bude odbačen", smatraju u trebinjskom SNSD-u.

U ovom odboru dodaju kako je vrijeme da on "konačno započne nešto da radi i privređuje".

"Za njega ima mjesta u Ljubljani, Beču, Istanbulu i drugim svjetskim metropolama gdje ima prijatelje", poručili su iz SNSD-a Trebinje.

Bloger Nebojša Vukanović napisao je da ga je ambasador Austrije u BiH Martin Pamer obavijestio da su ga prekjuče u trebinjskom naselju Ložiona ispred stare željezničke stanice "napali primitivci i vandali".

"Ambasador Pamer me je pozvao oko 13.00 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog 'Ćiru' i Željezničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska", napisao je Vukanović.