latinica  ћирилица
19/06/2018 |  08:11 ⇒ 08:16 | Autor: RTS

Šesti dan SP: Kraj prvog i početak drugog kruga (FOTO)

Šestog dana Svjetskog prvenstva igraju se mečevi u grupi H između Kolumbije i Јapana, odnosno Senegala i Poljske, kao i prvi meč drugog kola između domaćina Rusije i selekcije Egipta, pojačane Mohamedom Salahom.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Program će od 14 časova otvoriti Kolumbijci i Јapanci, u prvom susretu u okviru grupe H.

Uloga favorita svakako pripada Kolumbiji, koja predvođena Hamesom Rodrigezom, Huanom Kvardadom i Radamelom Falkaom želi da pobjedom otvori Mundijal, gdje ima velika očekivanja.

Na drugoj strani, Јapanci će sa novim selektorom Akirom Nišanom, koji je naslijedio otpuštenog Vahida Halilholodžića, pokušati da na borbenost i disciplinovanost izenande favorite u grupi.

Drugi meč u ovoj grupi bi trebalo da bude znatno interesantniji i neizvjesniji, jer igraju odlična Poljska i vrlo neugodni Senegal. Taj okršaj počinje u 17 časova.

Poljaci koji igraju tvrd fudbal, ali koji ostvaruju dobre rezultate pod vođstvom najboljeg igrača i odličnog strelca Roberta Levandovskog, žarko žele uspješan start na najvećoj fudbalskoj smotri.

Međutim, ni fizički odlično spremni Senegalci neće odustati od pobjede na mundijsakoj premijeri, a da imaju čemu da se nadaju govore i najavljuju brzi napadač Liverpula Mane i sjajni defanzivac Napolija Kulibali.

I na kraju šestog dana SP, počeće drugi krug, koji će svojim mečom otvoriti domaća selekcija Rusije i tim Egipta.

Rusima su apetiti znatno porasli nakon odlične utakmice i ubjedljive pobede nad Saudijskom Arabijom od 5:0, pa bi eventualna pobjeda u ovom meču značila ostvarivanje glavnog cilja, odnosno plasman u drugu fazu.

Ali, i "faraoni" se nadaju pobjedi, a ta nada je potkrepljena povratkom u sastav najboljeg igrača Mohameda Salaha, koji će po riječima selektora Kupera biti spreman za sudar za "zbornajom".

Duel Rusa i Egipćana počinje u 20 časova.