latinica  ћирилица
15/06/2018 |  14:41 | Autor: SRNA

Zaharova: Rusija će uvijek biti uz Srbiju

Rusija će uvijek biti uz Srbiju i sve što radi Moskva u vezi sa rješavanjem pitanja Kosova i Metohije, prvenstveno odražava interese i zahtjeve Srbije kao države i kao naroda, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Evgeniй Biяtov) -
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Evgeniй Biяtov)

Zaharova je navela da ovdje nije riječ o ruskim interesima, već o tome da Rusija podržava Srbiju, na njenu molbu, kada je riječ o pronalasku rješenja za to komplikovano i dramatično pitanje.

- Ta pitanja treba da rješava sama Srbija, i to je naš nepromjenjiv stav, a Rusija će uvijek biti pored nje - rekla je ona.

Ona je prokomentarisala i nedavne navode ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepurina o mogućem duboljem uključivanju Rusije u rješavanje kosovskog pitanja, ocijenivši da nije riječ o i inicijativi Rusije, već odgovoru diplomate na određeno pitanje novinara, prenio je Sputnjik.

Zaharova je rekla da se, nažalost, dešava da se iz intervjua izvlače određene snažne poruke i da se akcentuju pojedine stvari, iako je u ovom slučaju riječ isključivo o Čepurinovom odgovoru na određeno pitanje novinara.

- Pitanje je, čini mi se, bilo - Može li se Rusija dublje uključiti u taj proces u slučaju da joj se Srbija obrati? To nije bila inicijativa Rusije - kaže Zaharova.