latinica  ћирилица
15/06/2018 |  13:27 ⇒ 18:08 | Autor: SRNA

Narodna skupština pokrovitelj Književnih susreta "Šušnjar 2018"

Narodna skupština Republike Srpske biće pokrovitelj Književnih susreta na Šušnjaru, koji se organizuju u znak sjećanja na stradanje Srba i Јevreja 1942.godine, istakao je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović, prilikom posjete opštini Oštra Luka.

Narodna skupština Republike Srpske biće pokrovitelj Književnih susreta na Šušnjaru, koji se organizuju u znak sjećanja na stradanje Srba i Јevreja 1942.godine, istakao je predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović, prilikom posjete opštini Oštra Luka. U razgovoru sa predstavnicima lokalne vlasti, zaključeno je da se uprkos teškoj finansijskoj situaciji, u ovoj opštini radi na poboljšavanju uslova života stanovništva.

Nedostatak radnih mjesta jedan je od glavnih problema sa kojima je suočena opština Oštra Luka. Bavljenje poljoprivredom za većinu stanovništva glavni je izvor prihoda.

"Sami smo očevidci o u okolnim zemljama da je nevrijeme posljednjih dana učinilo svoje, pa su ljudi dovedeni do te situacije da ne mogu živjeti ni od poljopricrede, jednostavno preživljavaju", rekao je Milorad Matikosa.

Dotrajala infrastruktura dodatno otežava život u Oštroj Luci.

"I škole, i to je malo problem, i putevi, da se zadrže mladi i da se zaposle, normalno", izjavio je Zoran Uboja.

Rukovodstvo ove izuzetno nerazvijene lokalne zajednice svakodnevno se bori da stanovnicima olakša život.

"U ovoj godini imamo čitav niz projekata koji će biti vezani za lokalnu infrastrukturu, za izgradnju skupštinske sale, i za pomoć mjesnim zajednicama", naveo je načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar.

"Tu ima preko 180 kilometara lokalnih puteva. Većina njih su u stanju makadama. To bismo sve kroz projekte sadašnje i buduće trebali da osavremenimo", zaključio je Čubrilović.

Parlament Srpske biće pokrovitelj međunarodnih književnih susreta na Šušnjaru, koji se održavaju u znak sjećanja na 5 i po hiljada Srba i 20 Јevreja koje su ustaše ubile na Ilindan 1942. godine.