latinica  ћирилица
10/03/2018 |  19:06 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Aktiv žena SNSD-a Banjaluke, Teslića i Doboja obilježio Dan žena

Povodom Dana žena, Gradska organizacija Aktiva žena SNSD-a Banjaluka organizovala je proslavu za svoje članice, kojoj su prisustvovali i potpredsjednica stranke Željka Cvijanović, predsjednica Aktiva žena Nada Tešanović i predsjednik Gradskog odbora partije Igor Radojičić.
GO Aktiva žena SNSD Banjaluka obilježila Dan žena -
GO Aktiva žena SNSD Banjaluka obilježila Dan žena

Obilježavanje 8. marta, za članice SNSD-a, organizovano je i u Tesliću i Doboju.

Žene u SNSD-u imaju veoma važnu ulogu, što potvrđuje i činjenica da je prva premijerka u istoriji Srpske imenovana upravo iz ove stranke, a žene zauzimaju i brojne rukovodeće pozicije u republičkim preduzećima i institucijama, poručeno je sa obilježavanja Dana žena u Banjaluci.

"Želimo vidjeti da i na lokalnom nivou imamo takvo prisustvo žena na važnim funcijama i zadovoljna sam što uspijevamo svaki put i kada imamo lokalne izbore da iznjedrimo naše ženske kandidate", kaže Željka Cvijanović potpredsjednica SNSD-a.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović rekla je da ravnopravnost žena još nije postignuta u dovoljnoj mjeri, bez obzira koliko je Vlada Srpske uradila na poboljšanju njihovog položaja, donoseći Zakon o zaštiti od nasilja, te uvodeći materinski dodatak od 405 KM za nezaposlene porodilje.

"Žene još trpe i pate i pred nama je veliki zadatak da stalno mislimo kako poboljšati položaj žena, te o pobjedi SNSD-a na narednim izborima, kako bismo nastavili sve ono što smo započeli", istakla je predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović.

U Banjalučkom SNSD-u odlučili su da sredstva koja su bila namijenjena kupovini ruža za članice stranke, ove godine uplate u Fond solidarnosti za liječenje djece od rijetkih bolesti.

Premijerka Željka Cvijanović, s predsjednikom opštinskog odbora u Tesliću, Draganom Bogdanićem, srećan osmi mart poželjela je i članicama SNSD-a u Tesliću, a nakon toga i u Doboju, zajedno s predsjednikom Gradskog odbora stranke, Urošem Gostićem.